Lucrări și proteze dentare

Printre ramurile importante ale stomatologiei se numară și protetica dentară. Aceasta se ocupă cu restaurarea morfo-funcțională a arcadelor dentare întrerupte prin breșe edentate și este cunoscută adesea de către pacienți drept „lucrare dentară”. Prin lucrări și proteze dentare, un anumit număr de dinți absenți sunt înlocuiți. Se poate vorbi de două tipuri de restaurări protetice: fixe sau mobile și mobilizabile.

Având în vedere faptul că fiecare pacient este diferit în ceea ce privește suportul muco-osos, planul de tratament este și el diferit de la un pacient la altul și se pune în aplicare doar după o consultație amănunțită. Consultația implică de multe ori o radiografie inițială.

Pentru aceste lucrări se pot folosi coroane de ceramică (porțelan) pe suport de zirconi. Este binecunoscut faptul că zirconiul este compatibil cu organismul uman, fără a avea efect coroziv. În plus, el este alb, ceea ce determină o estetică perfectă.

Zirconiul se dovedește rezistent, nefiind conductor termic. Având în vedere tehnologia modernă de care dispunem, zirconiul este prelucrat computerizat, astfel încât riscul de erori să fie considerabil redus. În ultima vreme, coroanele de ceramică au început să le înlocuiască pe cele metalo-ceramice.

Coroanele din ceramică pe suport metalic (Cr-Ni, Cr-Co) sunt în continuare o alegere populară, atât datorită proprietăților bune, cât și costului ceva mai accesibil. Aceste coroane se caracterizează printr-un suport metal integral acoperit de ceramică, fără a apărea diferențe între restaurarea protetică și dinții naturali neafectați. Totodată, pentru un aspect cât mai plăcut, efectuăm diferite „artificii” care ne permit să obținem o culoare apropiată de aspectul natural al dinților.

Coroanele din ceramică pe metale nobile (Au-Pt, Au-Pd) sunt și ele o alegere des întâlnită în stomatologia românească. De regulă, fațetele din ceramică sunt aplicabile pe dinții situați în partea din față. Iar acest lucru se datorează dorinței pacienților de a avea un zâmbet plăcut. Spre deosebire de coroane, în cazul fațetelor, nu este nevoie de pregătirea întregului dinte.

Reconstituirea corono-radiculară (pivotul) se bazează pe un dispozitiv metalic obținut în laborator. Aceasta se folosește în cazul în care dinții au parte de distrucție mare. Protezele dentare scheletate și acrilice pot fi parțiale sau totale. Acestea sunt recomandate în cazul în care arcadele dentare nu mai au decât puțini dinți rămași sau în cazul în care acestea sunt lipsite total de dinți (edentate complet).

Practic, protezele dentare se aplică atunci când nu mai este posibilă restaurarea fixă. Protezele dentare se pot realiza pe gingie sau os (suportul muco-osos), pe dinții rămași, pe implanturi dentare sau chiar pe o combinație a acestora.

Preturi pentru LUCRARI SI PROTEZE DENTARE
DenumireRONEUROObservatii
Coroana provizorie PMMA21042Coroana provizorie/durata laborator
Coroana ceramica pe zirconiu1250245
Coroana ceramica presata1250245
Coroana metalo-acrilica30060Coroana metalo-acrilica semifizionomica
Coroana metalica25050Coroana metalica Cr-Ni, Cr-Co
Coroana metalo-ceramica700137Coroana total fizionomica ceramica pe suport Cr-Co
Coroana metalo-ceramica pe implantde la 1700de la 335include coroana metalo-ceramica, bontul protetic
Coroana zirconiu1250245
MOCK-UP8016
Proteza acrilica partiala/totala1500295Proteza acrilica partiala/totala per arcada
Proteza scheletata3000590Proteza scheletata cu 2 sisteme speciale capse/culise; nu include restaurarea protetica fixa
RCR metalic17034
Reparatie proteza17034Reparatie simpla proteza; pentru fiecare dinte/croset se adauga 10 lei
WAX-UP5010
Ablatie coroanade la 70de la 14Per element
Cimentare coroana7014Per element
Contactează-ne

Ia legătura cu noi

Pentru un zâmbet frumos și sănătos, ia legătura cu noi. Folosește datele de contact sau formularul alăturat. Simplu, rapid, eficient!

Adresă

B-dul 1 Mai, BL D4A, Etaj 1,
Craiova, Dolj (zona CIUPERCA)

Email

office@whitekiss.ro

Telefon

0727.880.115

Program

Luni – Vineri: 08:30 – 20:00
Sambata – Duminica: Inchis

Trimite-ne un mesaj

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Checkboxes