Carii dentare

Caria dentară este definită precum un proces distructiv cronic ce apare la nivelul țesuturilor dentare dure, fără a avea caracter inflamator. Cariile pot determina distrugeri ale acestor țesuturi dentare, dar și ale cavității coronare sau radiculare, în final rezultând chiar pierderea dintelui.

Tratarea unei carii depinde de suprafața și profunzimea leziunii provocate pacientului. Astfel, în cazul în care vorbim de leziuni incipiente, acestea pot fi rezolvate printr-o igienizare corectă și prin remineralizarea smalțului dintelui. Pentru procesul de remineralizare sunt necesare substanțe bogate în fluor și fosfați de calciu.

În cazul apariției unor leziuni cavitare mai profunde, dar considerate în continuare medii, este necesară îndepărtarea dentiției alterate. Apoi, este aplicată o obturație coronară cunoscută drept plombă. Aceasta reprezintă o reconstrucție morfo-funcțională a dintelui.

Cariile complicate, care determină o afecțiune a pulpei dentare, implică și tratament endodontic, cunoscut drept „scoatere nervului”. În cazul acestora, urmează reconstituirea suprafeței coronare, prin folosirea unei plombe sau coroane de acoperire. Procesul depinde de gradul de distrucție al dintelui.

Există și un caz special. Dacă distrucția coronară este masivă, fiind rezultatul unei evoluții îndelungate a cariei distrugătoare de țesuturi, rămâne doar soluția de a se efectua o extracție dentară.

Preturi pentru CARII DENTARE
DenumireRONEUROObservatii
Obturatia dinte devital19040
Obturatie compozitDe la 200De la 40
Obturatie frontali28055Tratamentul cariei la dintii frontali si obturatie compozit
Obturatie glass-ionomer21042Tratamentul cariei de colet si a leziunilor de miloliza cu ciment glass-ionomer
Contactează-ne

Ia legătura cu noi

Pentru un zâmbet frumos și sănătos, ia legătura cu noi. Folosește datele de contact sau formularul alăturat. Simplu, rapid, eficient!

Adresă

B-dul 1 Mai, BL D4A, Etaj 1,
Craiova, Dolj (zona CIUPERCA)

Email

office@whitekiss.ro

Telefon

0727.880.115

Program

Luni – Vineri: 08:30 – 20:00
Sambata – Duminica: Inchis

Trimite-ne un mesaj

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Checkboxes