CEREC CAD-CAM, de la inovație la eficiență!

Pentru că știm cât de prețios este timpul pentru fiecare dintre noi, în clinica WhiteKiss folosim cel mai inovator sistem de restaurare dentară, CEREC CAD/CAM, care ne permite să oferim servicii medicale rapide și de calitate.

Tehnologia CEREC CAD/CAM își are originile la jumătatea anilor ’80, însă în ultimul deceniu a fost intens valorificată și i s-au adus foarte multe îmbunătățiri.
Considerată o tehnică orientată spre viitor, în continuă evoluție, este extrem de importantă atât pentru medicul stomatolog, cât și pentru pacient, prin numeroasele avantaje pe care le oferă, acoperind trei arii: restaurare protetică, implantologie și ortodonție.

Astfel, pacienții noștri pot beneficia de coroane unidentare, incrustații și fațete dentare într-o singură ședință, comparativ cu termenul de cel puțin 7 zile și cel puțin 2-3 programări în cazul tehnicii dentare clasice.

Cum funcționează sistemul CEREC CAD/CAM?

Sistemul CAD/CAM se bazează pe o cameră video performantă, atașată scanerului intraoral și care capturează cu acuratețe zona vizată, precum și dinții vecini și antagoniștii. Astfel eliminăm tehnica tradițională de amprentare, care pentru anumiți pacienți poate fi deranjantă. Pe baza imaginilor scanate, medicul stomatolog realizează designul integral al restaurației ce urmează a fi plasată pe dinte, pregătit, prin doar câteva clicuri.

După realizarea designului computerizat, informația este transmisă wireless aparatului de frezare ce utilizează instrumente foarte precise. Se va alege cubul de ceramică sau de zirconiu în funcție de dimensiunea necesară și culoarea înregistrată anterior, iar după introducerea acestuia în unitatea de frezare, aparatul materializează amprenta digitală obținută, cu o precizie microniatică.

Urmărește apoi adaptarea coloristică a coroanei/lucrării protetice de către medicul stomatolog (se pot crea diverse efecte precum transparențe, pete, colorații, astfel încât la final să nu existe nicio diferență între aceasta și ceilalți dinți din cavitatea bucală a pacientului).

Următorul pas este arderea acesteia pentru câteva minute în cuptorul special.

Ultimul pas este cimentarea. Aceasta se realizează cu o rășină specială, pe dinte izolat de salivă cu ajutorul digii.