URGENTA STOMATOLOGICA

10.png

Exista mai multe situatii ce pot fi considerate urgente, dar cea mai frecvent intalnita este durerea. Daca esti intr-o astfel de situatie, nu amana nicio clipa sa te prezinti la medicul stomatolog deoarece nici medicamentele, nici ceaiurile, apele de gura sau alte solutii, nu sunt eficiente in a trata cauza durerii, ci pot doar sa amelioreze situatia pentru moment.

Un dinte poate durea din cauza unei carii profunde, care retentioneaza alimente sau care a evoluat suficient de mult astfel incat bacteriile au determinat inflamarea nervului. In aceste situatii, durerea apare la rece, chiar si la apa sau la periaj, la dulce, in timpul meselor, atunci cand alimentele patrund in carie. In stadii mai avansate, durerea poate sa apara spontan si sa dureze mult timp sau poate sa apara la cald, atunci cand deja nervul este infectat.

O alta cauza a durerii dentare este infectarea osului in jurul radacinii, atunci cand bacteriile au ajuns la acest nivel. In aceste situatii, dintele doare la presiune: cand mestecam pe el iar uneori, poate sa fie mobil.

Alteori, din cauza infectiei, tesuturile moi din jurul dintelui ajung sa se umfle si avem dificultati in a mesteca si a inghiti mancarea sau chiar in a deschide gura. In aceste situatii, trebuie creata de urgenta o cale pentru ca infectia sa dreneze, iar dintele trebuie tratat.

Insa urgentele nu sunt doar situatiile in care avem dureri. Tot urgenta sunt considerate si situatiile in care se decimenteaza o lucrare, mai ales in zona frontala,o plomba mai veche se desprinde de pe dinte sau situatia in care un dinte se fractureaza (in urma unei lovituri, de exemplu) si trebuie reconstituit.

Toate aceste cazuri reprezinta prioritati pentru medicii clinicii noastre si sunt tratate cu cea mai mare seriozitate. Astfel, daca te regasesti intr-una din situatile de mai sus, nu ezita sa ne contactezi. Medicii nostri vor face toate investigatiile necesare, vor determina cauza durerii/infectiei si iti vor oferi tratamentul necesar in cel mai scurt timp cu putinta.

Pentru mai multe informatii consulta pagina de servicii.

Momentan pacientii cu URGENTE STOMATOLOGICE se pot adresa medicilor in cursul programului afisat, fara programare, in limita programarilor din ziua respectiva, fara taxa suplimentara.

Mai multe cazuri
mail

UNDE SUNTEM

WhiteKiss

B-dul 1 Mai, BL D4A, Etaj 1
CRAIOVA, DOLJ
200376

mail

PROGRAM

Luni - Vineri
09:00 - 20:00
Sambata, Duminica
Inchis

mail

CONTACT

0351 421 813
0771 471 327
0771 471 241
office@whitekiss.ro
Despre GDPR
Informatie de interes public

creatde