TRATAMENTUL CANALELOR RADICULARE

3.png

“MAI INTAI A FOST HAOSUL, ABISUL VAST SI NEMASURABIL, FURIOS CA MAREA, INTUNECAT, RISIPITOR SI SALBATIC”(MILTON)
 
APOI A APARUT ENDODONTIA

Ce este tratamentul endodontic?

Cunoscut de catre pacienti ca tratament de canal sau mai bine zis “scos de nerv” reprezinta un act terapeutic ce are drept scop indepartarea in totalitate a tesutului pulpar dentar coronar si radicular afectat, conformarea spatiului endodontic si inchiderea etansa a sistemului endodontic printr-o obturatie de canal.

Este dureros?

NU. Haideti sa incercam macar sa trecem peste prejudecati si temeri nejustificate, legende si povestiri infricosatoare auzite de la prieteni.....suntem in anul 2015...exista anestezie si … mai important ”acolo unde exista frica, curajul se poate gasi”(Robert M. Hensel)

Orice tratament endodontic se efectueaza sub anestezie locala asa incat pacientul nu simte durere, bineinteles in afara unai mici intepaturi produse de punctia anestezica dar si acest lucru poate fi evitat prin folosirea acelor atraumatice si a anesteziei topice cu gel sau spray anestezic.

Cat dureaza?


Depinde de afectiunea pulpara a dintelui respectiv. Daca vorbim de o inflamatie localizata strict la nivelul pulpei dentare si a canalului radicular tratamentul endodontic se poate efectua intr-o singura sedinta finalizata cu obturatia de canal. Daca este vorba de o “infectie” la nivelul canalului radicular si eventual la nivelul osului maxilar, tratamentul presupune mai multe sedinte cu aplicarea de pansamente antiseptice, urmand ca obturatia de canal sa fie efectuata intr-o sedinta separata. In aceste cazuri uneori pot sa apara usoare dureri locale, jena la masticatie, edem, toate aceste neplaceri pot fi insa controlate cu ajutorul antiinflamatoarelor sau antialgicelor uzuale.

Cat va rezista dintele cu tratament endodontic?

Un alt mit este acela ca un dinte devitalizat este un dinte care nu va avea viata lunga si inevitabil va ajunge la extractie. Probabil ca asa se si intampla in cazurile in care dintii devitalizati din zona laterala, molarii si premolarii, unde efectuam masticatia, raman cu “plombe” dupa tratamentul de canal si nu sunt protejati prin coroane de acoperire. In cazul unui dinte cu tratament endodontic corect efectuat riscul de fractura verticala este foarte mare din cauza tesuturilor dure restante subtiri prin evolutia cariei de aceea se recomanda aplicarea de coroane de invelis metalice sau fizionomice.


Mai multe cazuri
mail

UNDE SUNTEM

WhiteKiss

B-dul 1 Mai, BL D4A, Etaj 1
CRAIOVA, DOLJ
200376

mail

PROGRAM

Luni - Vineri
09:00 - 20:00
Sambata, Duminica
Inchis

mail

CONTACT

0351 421 813
0771 471 327
0771 471 241
office@whitekiss.ro

creatde