PERIAJ SI DETARTRAJ, FLUORIZARE

4.png

USOR DE ZIS......USOR DE FACUT

Stim cu totii ca este mult mai usor si mai putin costisitor sa prevenim caria dentara sau inflamatia gingivala decat un tratament stomatologic complex al eventualelor complicatii survenite prin nedepistarea la timp a leziunior oro-dentare.

CE ESTE DETARTRAJUL?


Detartrajul este manopera de indepartare a tartrului "piatra " de pe suprafetele dure dentare. Indepartarea tartrului odata format nu se poate face de catre pacient prin periaj dentar sau clatire ci numai in cabinetul stomatologic.

Detartrajul se poate efectua prin doua metode: cu instrumentar manual si/sau cu ultrasunete.

Detartrajul nu este o manopera dureroasa, nu necesita anestezie, eventual numai anestezie topica cu ajutorul gelurilor sau sprayului anestezic.

In timpul detartrajului ultrasonic este posibil sa apara o usoara jena dureroasa determinata mai ales de expunerea suprafetelor radiculare in cavitatea orala prin retractie gingivala. Aceasta sensibilitate poate sa persiste cateva zile post interventie dar poate fi combatuta prin aplicarea locala de substante desensibilizante, fluorizare locala.
Detartrajul nu este daunator smaltului dentar, actioneaza numai asupra depozitelor tartrice.

Dupa detartraj este obligatorie lustruirea suprafetelor dentare cu ajutorul polish-ului si periajului profesional.

Odata indepartat, tartrul se reface si este necesara prezentarea la medic cel putin o data la 6 luni in general, iar pentru fumatori se recomanda detartrajul la intervale mai scurte de timp la 3-4 luni.

Pachetul de profilaxie pe langa detartrajul si periajul profesional este completat de fluorizare.

Tratamentul profilactic de fluorizare se poate realiza de 3-4 ori pe an , procedura fiind foarte simpla si sigura: sunt aplicate pe dinti  solutii, geluri sau lacuri speciale cu un continut ridicat de fluor pentru 1-2 minute. Pacientul va trebui sa nu clateasca gura sau sa consume lichide si alimente timp de 30 de minute. Tratamentul nu prezinta riscuri si impreuna cu o igiena dentara stricta da rezultate dintre cele mai bune.


Mai multe cazuri
mail

UNDE SUNTEM

WhiteKiss

B-dul 1 Mai, BL D4A, Etaj 1
CRAIOVA, DOLJ
200376

mail

PROGRAM

Luni - Vineri
09:00 - 20:00
Sambata, Duminica
Inchis

mail

CONTACT

0351 421 813
0771 471 327
0771 471 241
office@whitekiss.ro

creatde