LUCRARI SI PROTEZE DENTARE

11.png
Protetica dentara este o ramura importanta a stomatologiei care se ocupa cu restaurarea morfo-functionala a arcadelor dentare intrerupte prin brese edentate. “Lucrarile dentare” asa cum sunt cunoscute de pacienti inlocuiesc un anumit numar de dinti absenti, de la o unitate dentara la intreaga arcada. Putem vorbi deci de restaurari protetice fixe, care se sprijina pe dintii vecini bresei edentate care au fost preparati anterior sau restaurari protetice mobile si mobilizabile.

Care este cel mai bun material? Cum alegem si ce tip de lucrare este cel mai recomandat?


Bineinteles acest raspuns este greu de dat la modul general, fiecare pacient prezinta o situatie clinica diferita, dintii restanti si suportul muco-osos este diferit de aceea planul de tratament se face numai dupa o consultatie clinica amanuntita si o radiografie intiala.

Coroanele din ceramica (portelan) pe suport de zirconiu au aparut relativ recent in stomatologie. Prin proprietatile sale zirconiul este biocompatibil (tolerat de organismul uman), nu corodeaza, este alb ca si culoarea dintilor deci se va obtine o estetica excelenta, este foarte rezistent, nu este conductor termic,se prelucreaza computerizat deci riscul de erori este eliminat. Desi sunt o descoperire recenta tind sa ia locul coroanelor metalo-ceramice tocmai datorita acestui lucru si anume eliminarea metalului de la nivelul cavitatii orale cat si proprietatilor estetice deosebite.

Coroanele din ceramica pe suport metalic (Cr-Ni, Cr-Co) sunt cele mai folosite in clinicile stomatologice din Romania datorita proprietatilor dar si costului mai accesibil pacientilor. Suportul metalic este integral acoperit de ceramica nu exista diferente intre restaurarea protetica si dintii naturali restanti, mai mult se pot face diferite “artificii” pentru a se obtine o culoare individualizata si eventuale pigmentari pentru a obtine un aspect cat mai natural.

Coroanele din ceramica pe metale nobile (Au-Pt, Au-Pd) sunt de asemenea utilizate frecvent in stomatologie.

Fatetele din ceramica realizate in laborator sunt aplicate pe dintii frontali pentru a rezolva in general problemele estetice cum ar fi coloratiile severe, malformatiile, inchiderea spatiilor interdentare inestetice, fara a fi nevoie de preparatia intregului dinte cum se intampla in cazul unei coroane.

Reconstituirea corono-radiculara (pivotul) este un dispozitiv metalic realizat in laborator si indicat in cazul dintilor cu distructie mare coronara pentru a asigura sprijinul viitoarei coroane de acoperire.

Protezele dentare scheletate si acrilice, partiale sau totale se indica in cazul arcadelor dentare cu dinti restanti putini la numar sau edentate complet cand nu mai exista posibilitatea realizarii restaurarilor fixe. Acestea se pot sprijini numai pe suportul muco-osos (gingie si os) sau pot avea sprijin mixt adica si pe dintii restanti sau pe implanturi dentare.

Mai multe cazuri
mail

UNDE SUNTEM

WhiteKiss

B-dul 1 Mai, BL D4A, Etaj 1
CRAIOVA, DOLJ
200376

mail

PROGRAM

Luni - Vineri
09:00 - 20:00
Sambata, Duminica
Inchis

mail

CONTACT

0351 421 813
0771 471 327
0771 471 241
office@whitekiss.ro

creatde