EXTRACTII DENTARE, CHIRURGIE ORALA

12.png

Chirurgia orala se refera la o serie de manopere terapeutice, efectuate in anestezie locala, in vederea indepartarii unui dinte compromis sau dimpotriva pentru a salva un dinte cu complicatii.

Extractia dentara este inca, din pacate, cea mai frecventa manopera de chirurgie orala efectuata in cabinete si consta in indepartarea unui dinte bolnav care provoaca si intretine procese patologice locale si loco-regionale si care nu mai poate beneficia de tratament conservator.

Odontectomia dintilor inclusi reprezinta indepartarea chirurgicala a dintilor permanenti ramasi in incluzie partiala sau totala, care din diferite motive nu pot ajunge pe arcadele dentare. Cel mai frecvent aceasta manopera chirurgicala se adreseaza molarilor de minte care de multe ori nu beneficiaza de suficient spatiu de eruptie si necesita indepartarea chirurgicala. In cazul caninilor inclusi tratamentul este de cele mai multe ori de redresare chirurgical-ortodontica si nu de extractie.

Rezectia apicala reprezinta indepartarea chirurgicala a apexului dentar impreuna cu tesutul osos inconjurator infectat. Tratamentul chemo-mecanic si obturatia de canal este de preferat sa fie efectuate inainte de interventie, uneori se efectueaza obturatia de canal intraoperator.

Extractia cu alveolotomie este manopera chirurgicala de indepartare a unei radacini dentare fracturate, ramasa profund intraosos in urma unei extractii recente sau mai vechi.

Regularizarea crestei alveolare reprezinta netezirea crestei alveolare edentate, poate fi efectuata in aceeasi sedinta cu extractiile dentare multiple sau ulterior postextractional pentru a obtine un camp protetic optim pentru protezare.

Chistectomia reprezinta indepartarea formatiunii chistice intraosoase, dintele cauzal putand beneficia de tratament conservator-rezectie apicala- sau extractie in cazul dintilor irecuperabili. Cavitatea osoasa restanta post chistectomie poate fi umpluta cu granule de os artificial ducand la o vindecare mai rapida si mentinerea unui suport osos corespunzator protezarii ulterioare.
Chirurgia plastica gingivala reprezinta remodelarea conturului tesuturilor gingivale.

Mai multe cazuri
mail

UNDE SUNTEM

WhiteKiss

B-dul 1 Mai, BL D4A, Etaj 1
CRAIOVA, DOLJ
200376

mail

PROGRAM

Luni - Vineri
09:00 - 20:00
Sambata, Duminica
Inchis

mail

CONTACT

0351 421 813
0771 471 327
0771 471 241
office@whitekiss.ro

creatde