APARATE DENTARE

8.png

“Daca intalnesti pe cineva care nu a zambit astazi, imprumuta-i zambetul tau!”


Ce este ortodontia? Ortodonţia este o specializare a medicinei dentare care se ocupa de corectarea anomaliilor dentomaxilare prin indreptarea pozitiei dintilor, reglarea ocluziei (muscaturii) si a rapoartelor dintre cele doua maxilare.
Aparatele ortodontice.
Aparatele dentare  sunt de doua tipuri: aparate mobile (functionale) si mobilizabile si aparate fixe.
Aparatele mobile si mobilizabile pot fi aplicate si indepartate de catre pacient, unele din ele putand fi chiar activate de pacient.
Aparatele fixe sunt cimentate individual, pe fiecare dinte, prin lianti speciali si se mentin permanent in gura, fiind activate doar de catre medic.

De ce avem nevoie de tratament ortodontic?
In afara aspectului inestetic, dinţii cu inghesuiri sunt si mai greu de ingrijit, pot fi pierduţi mai devreme din cauza cariilor si a parodontopatiei si obliga muschii masticatori la un efort suplimentar, ce se poate manifesta prin dureri de cap, disfuncţia articulatiei temporo-mandibulare si dureri la nivelul gatului, umarului si spatelui. 

La ce varsta se poate incepe tratamentul ortodontic? 
Un consult de specialitate se poate realiza imediat ce dintii de lapte au aparut in cavitatea orala. O anomalie poate fi depistata in stadiul incipient si interceptata, nepermitand atingerea unui stadiu avansat. Aparatele mobile si mobilizabile si trainerele se pot aplica in dentitia temporara si mixta (3-15 ani), iar aparatele fixe doar dupa ce toti dintii permanenti au erupt in cavitatea orala (dupa varsta de 12 ani). Partea buna este ca ortodontia nu mai este o ramura care se adreseaza doar copiilor. Datorita tehnicilor moderne aparute, dintii pot fi indreptati la orice varsta.

Cat dureaza un tratament ortodontic? 
Durata unui tratament ortodontic variaza foarte mult, in functie de complexitatea anomaliei, de colaborarea pacientului etc., in general  intre 18 si 24 luni.

Mai multe cazuri
mail

UNDE SUNTEM

WhiteKiss

B-dul 1 Mai, BL D4A, Etaj 1
CRAIOVA, DOLJ
200376

mail

PROGRAM

Luni - Vineri
09:00 - 20:00
Sambata, Duminica
Inchis

mail

CONTACT

0351 421 813
0771 471 327
0771 471 241
office@whitekiss.ro

creatde